zondag 6 maart 2011

Prosecco Spumante van de Aldi

Tegenwoordig verkoopt de Aldi niet alleen de welbekende prosecco frizzante in blauwe fles. In de schappen staat nu ook de prosecco spumante. Omdat wij de prosecco frizzante van de Aldi niet van hoogstaande kwaliteit vinden (daar is de prijs ook niet naar), waren wij erg nieuwsgeierig naar de spumante. Maar wat is nu het verschil tussen de frizzante en spumante:

Omdat prosecco frizzante wordt gegist volgens de methode charmat bevat de wijn minder bubbels. Dat betekent dat het de tweede gisting niet op de fles ondergaat (zoals bij de methode traditionelle bij spumante) maar in een afgesloten tank plaatsvindt. Daardoor lost het door de gisting geproduceerde koolzuurgas op in de wijn. Dit proces geeft de prosecco-wijn zijn frisse, schuimige mousse. Doordat deze methode minder arbeidsintensief is, is de frizzante vaak goedkoper dan spumante. Daarnaast wordt over spumante 1,80 euro accijns geheven en over de frizzante 0,53 euro.

De prosecco spumante Corte Voila extra dry van de Aldi is erg smakelijk. De aroma's van groen fruit komen je tegemoet. Kortom een goede zet van de Aldi. En dat voor een prijs van 5,99 incl. btw en accijns (1,80 euro)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten